Barion Pixel Bonyhád Takarmány - Az állattartás jövője

A világ legnagyobb sertéshús termelő és fogyasztó országában, Kínában az utóbb években több megaméretű sertéstelepet létesítettek, és komoly erőfeszítéseket tettek a lakosság sertéshús-ellátásának megoldása érdekében. A végső megoldás, végül minimálisra csökkentheti a fertőzések kialakulásának és terjedésének veszélyét.

A különböző módszerek próbálkozásai nagyon hullámzó ellátást és változó mennyiségű importot, illetve felesleget eredményeztek, mivel ebben az országban közel annyi sertéshúst fogyasztanak, mint a világ többi országában együttvéve.

Ezen módszerek közül, akadt egy újítás, mely szerint a kínaiak a sertéstartást több helyen is felhőkarcolókba telepítenék, ami elsőre bizarr ötletnek tűnik, de kétségtelen előnyei is vannak. Ez a megoldás ugyanis – a nagy területen szétszórt kisebb telepekhez képest – minimálisra csökkenti a fertőzések veszélyét, azaz elkerülhetővé teszi a két évvel ezelőtti afrikai sertéspestis pusztításának megismétlődését.

Hubei tartományában már előkészítették a terveket egy 26 emeletes sertésól kialakításához, amelynek belső tere 800.000 négyzetméter, ahol évi 1,2 millió vágósertés előállítását tervezik.

Emellett a takarmány kiosztása, a trágya, illetve melléktermékek hasznosítása, valamit az állomány folyamatos felügyelete és a telep tisztán tartása korszerű gépi berendezésekkel történne, többek között meleg fürdőt is biztosítva a sertések számára. Az újítások egyszerűbbnek bizonyosodtak, mint a hagyományos módszerek.

Hamarosan pedig megkezdik egy másik hasonló létesítmény építését. A világ kétségkívül legnagyobb ilyen létesítménye a hústermelés mellett egy biogáz üzemet is fog működtetni, amely a sertések trágyájából évente 120.000 köbméter biogázt állít elő.

Tekintse meg sertéstakarmányozással kapcsolatos termékeinket az alábbi linken.

Forrás: https://www.agroinform.hu/allattenyesztes/bizarr-de-hasznos-felhokarcolokban-nevelkednek-a-sertesek-60597-001

Hagyjuk egy Megjegyzést

FELSŐ