Barion Pixel Bonyhád Takarmány - Egyre népszerűbb a galamb és nyúlhús

A boltok polcain, termelői piacokon és az éttermek kínálatában is egyre gyakrabban találkozhatunk a galamb és nyúlhússal, mint alapanyag. Ez a fejlődés a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének köszönhető, hiszen országos lefedettségű hálózatuk által biztosítva van nemcsak az állatok belső értékeinek fenntartása, hanem azok tenyésztésének magas színvonalon tartása is egyaránt.

A tenyésztés hozzájárul a genetikai erőforrások és a biológiai sokféleség megőrzéséhez

Sokan nem tudják, de a galamb- és a nyúlhús kiváló beltartalmi értékkel rendelkezik, egészséges alapanyag, élelmiszerforrás. A tenyésztés ráadásul – legyen szó akár hazai dísz-és haszongalamb fajtákról, hazai nyúlfajtákról – hozzájárul a genetikai erőforrások és a biológiai sokféleség megőrzéséhez. Mindemellett, ezen állatokra való odafigyelés támogatja hagyományaink megőrzését, hiszen a Kárpát-medencében kialakult állatfajták közül a galamb és nyúl is egyaránt őshonos, így rendkívül fontos azok fenntartás a jövő generációja számára.

A nyúlhús az egyik legegészségesebb húsféle

Magyarország kiváló minőségű nyúlhúst állít elő, amely Európa-szerte keresett. A nyúlhús az egyik legegészségesebb húsféle, az egyik legfontosabb fehérjeforrás, amelynek minimális a zsírtartalma, mégis változatosan és ízletesen készíthető el. A belföldi fogyasztása 2 százalékról 10 százalékra nőtt az utóbbi években.

Mindezek alapján látszik, hogy újra kezdjük felfedezni a galamb és a nyúlhús értékeit, amelyeket nem csak a magyar, hanem a külföldi fogyasztók is egyaránt értékelnek.

Amennyiben Ön is szeretné minőségi nyúl vagy galambtakarmánnyal táplálni állatait, keresse a számára megfelelőt terméket webshopunkban. Forrás: https://www.agroinform.hu/allattenyesztes/miert-fedezzuk-fel-ujra-a-galamb-es-a-nyulhus-ertekeit-60515-001

Hagyjuk egy Megjegyzést

FELSŐ