Barion Pixel Bonyhád Takarmány - Költségek és károsanyag-kibocsátás

A Queenslandi Egyetem kutatócsoportja olyan eszközt fejlesztett ki, amely segítségével a globális hús iránti kereslet kielégítése mellett, a marhahúsiparnak csökkentené a költségeket, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátását is egyaránt. 

A csapat felmérte a különböző szarvasmarha-takarmányok gazdasági hatásait és károsanyag-kibocsátását a világ különböző pontjain, annak érdekében, hogy egy keretrendszert dolgozzon ki az ipar fenntarthatóságához.

A tanulmányban kimutatták, hogy a kibocsátások 85 százaléka csökkenthető anélkül, hogy az „gazdasági csapást mérne” a marhahús ágazatra.

A siker kulcsa egyszerű: hatékonyabb takarmányozás megfelelő helyszín a termeléshez. Ahol nem hatékony az állattartás, ott pedig helyreállítják az erdőket. Így nem növelik a globális termelési költségeket és nem kell visszafogni a marhahús iránti keresletet sem.

Feltérképezésre került, mely helyek a leghatékonyabbak a marhahús előállítása szempontjából. Ezek a térképek változnak különböző tényezők befolyásoltsága által, mint például az, hogy a társadalom mennyire értékeli, ha a termelési költségek csökkentése helyett a károsanyag-kibocsátás kerüljön csökkentésre. 

A marhahús iránt továbbra is globális kereslet lesz, és rengeteg megélhetési forrás kapcsolódik hozzá, ezért ennek a kutatásnak célja az volt, hogy megfelelő egyensúlyt találjon az ágazat alsó szintjének fenntartásához.

Az eredmények rávilágítanak a marhahús-előállításban rejlő hatalmas lehetőségekre, amelyek elősegítik a globális fenntarthatósági célok elérését is. Az, hogy milyen mértékben csökkentjük a kibocsátást és a termelési költségeket, a társadalom értékeitől vagy preferenciáitól is függ.

Biztosítson minőségi tápanyagokat állatai számára a hatékonyabb takarmányozás érdekében termékeink segítségével! Nézzen szét széles termékpalettánk között és válassza ki állatának megfelelőt!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Nature Sustainability

Hagyjuk egy Megjegyzést

FELSŐ