Barion Pixel Dr.Brockamp Aktives Eisen - Bonyhád Takarmány

Dr.Brockamp Aktives Eisen – 500 Ml

10780 Ft

Aktives Einsen

10780 Ft

Kosárba
Vásárlás Most
Cikkszám: BT-GALKIEG-83 Kategóriák: , , ,

– Emeli az oxigénkoncentrációt a vérben.
– Emeli a vörösvérsejtek számát.
– Serkenti a vérképzést
– Serkenti az oxigénellátást a sejtekhez

Adagolás: 5ml / 1l víz vagy 1 kg takarmány 25 galambra
3-4 héttel a verseny szezon előtt 1x hetente

1000 ml Probac Eisen vas tartalmaz 22 000 mg specifikus szervesen kötött vasat. Az ilyen típusú organikusan kötött vas a többi vaskészítménnyel ellentétben a galambrendszer által optimálisan felszívódik és hasznosul. A vas, mint a hemoglobin fontos alkotóeleme, lehetővé teszi a vörösvértestek számára az oxigén szállítását. A hemoglobin megköti a belélegzett oxigént és továbbítja azt a test sejtjeibe.
Különösen a nagy fizikai igénybevétel idején, mint például utazás, tenyésztés és takarmány, a szükséges vasmennyiség növekszik. A vashiány tehát versenyző galambjaink egyik leggyakoribb hiányossága. A közvetlen eredmény a Hemoglobin hiánya, amely az egész szervezet elégtelen oxigénellátásához vezet. Ezen túlmenően más anyagcsere folyamatok is gátolódnak.
A versenygalamb elsősorban a lipometabolizmusból kapja meg repülési energiáját. Az ezzel felszabaduló energia elosztása sokkal több oxigént igényel, mint például az ember szénhidrát-anyagcseréje. Ez felhívja a figyelmet a megfelelő magas hemoglobin-koncentráció fontosságára a galamb vérében. Az energia zsír, szénhidrátok és fehérje, valamint vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek formájában a kiegyensúlyozott étrend révén a galamb rendelkezésére áll. Így a verseny elengedése során a vérben elég magas oxigénkoncentráció jelenléte döntő tényezővé válik, különösen a tartóssági teljesítmény szempontjából.
Az aktív vas fokozza a vértermelést, különösen növeli a vörösvértestek számát és növeli a hemoglobin koncentrációját. Így növekszik az oxigén koncentráció a vérben, és gyorsabbá válik a test sejtekbe történő szállítása. Ez kezdetben a fizikai állapot javulásához, és ezáltal a jobb edzési eredményekhez, végül pedig a versenyek természetes teljesítményének javulásához vezet.
Az emésztőrendszer betegségei akadályozzák a vas felszívódását. Ennek okai lehet például a gyomornedv elégtelen savassága vagy a vékonybél felső részének nyálkahártyájában bekövetkező változások, valamint annak káros baktériumok általi érzékenysége. Ezért különös figyelmet kell fordítani a galamb természetes bélflórájának fenntartására.

HASZNÁLAT
Az aktív vasat mindig be kell adni, amikor a galamb szélsőséges fizikai igényeket támaszt. Különösen a versenyszakban az ivóvizet hetente legalább kétszer ki kell egészíteni az aktív vasal. Ideális esetben az aktív vasat heti 2-3 alkalommal kell beadni, már a repülési szezon előtt 3-4 héttel, hogy a galamb vastartaléka optimálisan kiegészüljön.
A madár által igényelt fizikai stressztől függően 25 galambnak ajánlott 5 ml aktív vas adagolása 1–2 liter vízben vagy takarmányban naponta.

CSOMAGOLÁS:
– 500 ml-es üveg

FELSŐ